IBD Cycling MTB kausikooste 2022

IBC Cycling MTB kausikooste 2022

Maastokausi alkoi tuttuun tapaan toukokuun alussa Rajamäellä EVOC MTB tapahtumassa, joka oli samalla myös valtakunnallisen Maraton Cupin avauskisa. Miesten yleisessä sarjassa uusi IBD-värväys Tarmo Lehtinen ajoi sijalle 4, Kimmo Kanasen ollessa seisemäs. Ikäsarjoissa oli myös seuran edustusta ja manittavimpina Antti Hirviniemen seitsemäs sija M40 sarjassa ja Jari Birlingin 2. sija M60 sarjassa.

Aulanko MTB:ssä toukokuun puolen välin jälkeen ainoa edustajamme Markku Taskinen oli 27km matkalla kahdeksas.

Tuusula MTB ajettiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Pisimmälle 96km matkalle uskaltautuivat lähtemään Mikael Turunen (kolmas), Petteri Kuittinen (sija.9) ja Esa Kortetjärvi (sija. 11). 68km matkalla Jari Birling pokkasi ykkös sijan M60 sarjassa. Kaikkiaan kisassa ajoi peräti kymmenen IBD Cyclingin kuskia.

Valkeakosken Walklandia MTB ajettiin tuttuun tapaan melko teknisellä ja ajoittain hitaalla reitillä, jossa juuret ja terävät nousut eivät ainakaan menoa helpoittaneet. Parasta vauhtia esittivät pyöräsuunnistuksen puolella kisaava Teemu Kaksonen ollen neljäs 60km yleisessä sarjassa. M40 sarjassa Antti Hirviniemi oli viides.

Kesäkuun puolessa välissä tutulla paikallaan odotteli Laajavuori MTB Jyväskylässä. Perjantai illan testilenkki ajettiin kuivassa ja kauniin aurinkoisessa säässä. Toisin oli lauantaina sateen rummuttaessa maaston mutavelliksi. Kyseinen lieju koitui Antti Hirviniemen kohtaloksi ja sileän rengastuksen puolesta puhuja otti kontaktia maaperän kanssa kisan jäädessä kesken. Janne Hallikainen lipsutteli maaliin 75km matkalla M40 sarjan yhdeksäntenä.

Viikko juhannuksen jälkeen maastopyöräilevä kansa suuntasi Savoon kohti Tahko MTB viikonloppua. Tänä vuonna pisin matka oli 180km, johon starttasi puolen yön aikaan kolme IBD-kuskia. Antti Hirviniemi ylsi viidenneksi ajalla 9:58:31. Janne Hallikainen oli 11. ajalla 10:35:17 ja Esa Kortetjärvi 21. ajalla 11:42:17. Aamun 60km lähdöissä Simo kauppila ajoi sijalle 28. Markku Taskinen 40. Pauli Kasurinen 208. Teemu Rantsi 233. Naisissa Ulla Helenius oli ikäluokkansa 6 ja Sari Solonen 11. Kilpailun aikaisesta huollosta vastasi reitillä Peter Helenius. Tahkon tunnelmaa kuvaa poikkeuksellinen yhteisöllisyys ja siksi moni palaa Tahkolle vuosi toisensa jälkeen.

Heinäkuun puolivälin Cycli MTB Seinäjoella ei paljon kerrottavaa jättänyt tulosten muodossa. Ainoan edustajamme Jari Birlingin matka päättyi keskeytykseen. Reitti Seinäjoella on aina ollut hieno.

Elokuun loppupuolella ajettiin varmasti maan hienoimmilla reiteillä kolmipäiväinen Saariselkkä MTB Stages. Sanat eivät riitä kertomaan miten upet ja vaihtelevat maastot Saariselällä ja sen ympäristössä ovat. Kolmen päivän ainana matkaa kertyi 180km ja nousumetrejäkin yli 3400. N30 sarjassa Sari Solonen ajoi sijalle 2. ajalla 12:36:10. N40 sarjassa Ulla Helenius ajoi neljänneksi ajalla 12:13:00. M30 sarjassa Markku Taskinen oli sarjansa kymmenes ajalla 10:26:16. M40 sarjassa Janne Hallikainen oli yhdeksäs ajalla 9:44:30 ja Esa Kortetjärvi saman sarjan 29. ajalla 10:43:22. Jos et vielä ole kokenut Saariselän ainutlaatuisia kisareittejä ja upeaa tunnelmaa, niin tulevana kesänä se kannattaa viimeistään tehdä!

Maraton kauden päättävä Pirkka MTB oli vuorossa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kimmo Kananen ajoi Ylöjärven metsissä sijalle kuusi miesten yleisessä sarjassa 60km matkalla.

Kaikkiaan 16 ajajaa osallistui IBD Cyclingin väreissä kauden aikana maastokilpailuihin! Maastopyöräilijät ei suinkaan ole talviunilla, vaan nyt on aika hioa kunto kohdilleen tulevan kesän koitoksiin