IBD M-Elite 2018 kausikooste

IBD Cyclingin maantiekilpailukausi on nyt päättynyt ja on aika katsoa taaksepäin tiimin toistaiseksi menestyksekkäintä kautta. Toisin kuin 2017 kaudella, tänä vuonna olimme tiiminä hitsaantuneet jo valmiiksi paremmin yhteen ja tämä näkyi samantien tuloksissa.

Alkukausi lähti heti hyvin liikkeelle Micken napattua podiumit Lattomeriajoista ja Bioracer Evoc GP:stä, Nikin voitolla Seutulan kierroksesta ja Eeron/Nikin/Micken kolmoisvoitolla Tavastia 3-days etappiajoissa.

Kesäkuun alku ja Lapinkylä tempo toi Nikille ja Palosen Antille podiumsijat, mutta sen jälkeen saimme odottaa jymymenestystä kuun loppuun asti, kun Anders ”Gamla kisakuski” Bäckman räjäytti pajatson voittamalla sen suurimman mahdollisen kotimaassa ja tuli kruunatuksi SM-maantien mestariksi. Niki komppasi vahvalla tempoajolla ollen neljäs SM-tempossa.

Heinäkuu oli tiimin heikon kuukausi, jota leimasi tuoreen suomenmestarin ikävä loukkaantuminen SM-kortteleissa. Willimiesajoistakaan ei jäänyt käteen muutamaa top10-sijaa parempaa.

Elokuussa juna kääntyi taas ja menestystä tuli roppakaupalla. Niki otti ensin pronssia ISM-tempossa Jurvassa ja sen jälkeen Oulun Tervaetappien kokonaiskilpailun voiton. Myöhemmin elokuussa Niki onnistui vielä nousemaan Skoda Cyclingin Cupin kokonaiskilpailun podiumille ja Eero nappasi jo toista kertaa peräkkäin Helsinki Velotourin voiton komealla 20 kilometrin soololla.

Läpi koko kauden tiimi nappaili myös voittoja ja podiumsijoituksia Bianchi-cupeista, kuntoajoista ja yllättäen myös maastosta.

Koko joukkueen yhdessä tekeminen otti tällä kaudella aimo harppauksen eteenpäin mistä suuri kiittäminen käy joukkueenjohtaja Sami Takalan arvokasta ja pyyteetöntä työtä joukkueen eteen. Seurallemme tyypillinen eri tiimien välinen yhteen hiileen puhaltaminen jatkui taas tänä vuonna, mistä upeimpana esimerkkinä koko SM-viikonlopun yhdessä tekemisen hurmos.

Valtava kiitos kuuluu myös kaikille muille jotka ovat tämän kaiken mahdollistaneet. Teemu Ramstedt, Jari Birling, Risto Pieviläinen, Benita Ramstedt, Hanna Humaljoen upea minidokumentti ja kaikki muut jotka olitte mukana, KIITOS!

Tukijamme kaudella 2018 ovat olleet:
BikePlanet Espoo & Vantaa ja Bikedealer: Scott-maantiepyörät, huolto ja varusteet.
Arita Herttoniemi: Skoda tiimiautot
SIS ja Shimano: Energiajuomat, -patukat ja -geelit.
Velotrade Oy: Schwalbe-renkaat

Kauden tuloslista on upeaa katseltavaa. Saavutimme suurimman mahdollisen voiton ja monta muuta makeaa sijoitusta. Tästä on vaikea parantaa, mutta sitä lähdetään 2019 tavoittelemaan.

SM-maantie Noormarkku: Anders Bäckman 1.
SM-tempo Noormarkku: Niki Birling 4.
Skoda Cycling Cup kokonaiskilpailu: Niki Birling 3.
Tervaetapit Oulu: Niki Birling 1.
Helsinki Velotour: Eero Mäenpää 1. ja Mikael Turunen 3.
Tavastia 3-days etappiajo: Eero Mäenpää 1., Niki Birling 2. ja Mikael Turunen 3.
Seutulan kierros: Niki Birling 1.
Bioracer Evoc GP Nurmijärvi: Mikael Turunen 2.
ISM-tempo Jurva: Niki Birling 3.
Lattomeriajot Pori: Mikael Turunen 3.
Lapinkylän tempo: Niki Birling 2. ja Antti Palonen 3.
Länsi-Uudenmaan tempo: Antti Palonen 2.
Keravan Kevätpolkaisu: Mikael Turunen 2.
Porvoon kuntoajot: Anssi Häkkinen 2.
Luukki MTB: Mikael Turunen 1.
Bianchi-cup Kuninkaanmäki: Mikael Turunen 1.
Bianchi-cup Arolampi: Mikael Turunen 1.
Bianchi-cup Landbo: Eero Mäenpää 1.
Bianchi-cup Ahvenisto: Jussi Lisko 1.
Smack-cup Dalby (Ruotsi): KImmo Kananen 1.
Smack-cup Skattmansö (Ruotsi): KImmo Kananen 1.
Smack-cup Markim (Ruotsi): KImmo Kananen 1.
Vätternrundan 6:48 aikaan: KImmo Kananen

Kuva: Jari Birling