Janne Hallikainen

Janne Hallikainen (s. 1975) kiinnostui pyöräilystä 2000-luvun alkupuolella. Ajettuaan satunnaisia kesälenkkejä hybridillä ja luettuaan vajaan kymmenen vuoden ajan Fillarifoorumin pyöräkeskusteluja rohkaistui Janne ja marssi 2009 Velosporttiin ostoksille. Myyjäksi sattui asiantunteva sekä palvelualtis Kimmo Kananen ja pyöräksi valikoitui cyclocross, joka oli alla kahden vuoden ajan. Ensimmäiset kuntoajot Janne ajoi samana kesänä, jolloin ohjelmaan kuului mm. Tour de Helsinki, jossa Janne nappasi sijan 900 ajalla 5h 36min. Vuonna 2011 oli jälleen aika tarttua Velosportin ovenkahvaan ja ostaa ensimmäinen maantiepyörä, hiilikuituinen Cannondale, jonka tietysti myi Kimmo. Samoihin aikoihin mukaan tuli myös maastopyöräily.

Kiinnostus pyöräilyyn ja kilpailemiseen on lisääntynyt vuosi vuodelta kilometrien ja harjoitusmäärien kasvaessa. Tarkoitus onkin kisata aina kuin suinkin mahdollista niin maantien kuin maastonkin puolella. Vauhtikin on parantunut vuodesta 2009 ja viimeisimmän Tour de Helsingin maalilinja ylittyi ajassa 3h 53min.

Kuluva kausi on Jannen toinen IBD Cyclingin kilparyhmässä ja tavoitteena on edelleen ajaa aiempia vuosia kovempaa.

Suurimmat saavutukset Jannella on Sappee MTB:n 3. sija 38km matkalta vuodelta 2016 sekä XCM-marathoncupin kokonaiskilpailun 9. sija vuodelta 2016. Saavutukseksi Janne lukee myös n. 33kg pudotuksen elopainossaan, mikä onkin tehnyt pyöräilystä aavistuksen kevyempää.

Mieleenjäävin hetki Jannella on epäonnistunut tankkaus muutaman vuoden takaa, jolloin 140km maantiekisaan sisältyi viisi vessataukoa ja hieman useampi kirosana.

Janne tutustui Ramstedtin Teemuun aiemmin pyöräilyn kautta ja lyhyen, mutta ytimekkään Facebook-keskustelun jälkeen oli seurasiirto sinetöity. Kimmo Kananen on aina avuliaasti jakanut tietämystään niin harjoittelun, pyörien kuin varusteidenkin osalta ja hänen kuuluminen seuraan oli myös iso plussa. Yhteistyökumppaneista myös Bike Planet on entuudestaan tuttu ja ollutkin viime vuodet Jannen kantapaikka pyöräasioissa.