Jussi Lisko

Jussi Lisko (s. 1980) on 36-vuotias tamperelainen suurperheen (4 lasta) isä ja ammatiltaan lennonjohtaja. Pyöräilyhulluus hänelle on kehittynyt hiljalleen vuosien mittaan alkaen viattomasta työmatkapyöräilystä. Maantiepyörän hankkimisen jälkeen into oli ensin pitkien kuntoajojen suorittamisessa, joka kulminoitui vuoden 2013 Vätternrundaniin (300 km). Sen jälkeen kiinnostus on siirtynyt matkasta vauhtiin ja sillä tiellä Jussi on edelleen.

Jussi on treenajana yksinäinen susi, joka treenaa aina kun vuorotöiltään ja lastenhoidoltaan ehtii. Suurin osa hänen treenikilometreistä tuleekin ajettua kodin ja työpaikan välisillä matkoilla.

Jussi aloitti kilpailemisen kaudelle 2016 lanseeratun 3. kategorian rohkaisemana Tampereen Pyörä-Unionin riveistä. Ensimmäisestä kilpailusta Lattomeriajossa tuli niukka hopea loppukirissä huikeasta ”bike throuwsta” huolimatta. Tästä innostuneena seuraava lähtö olikin jo 2. kategoriassa, Rosendahl GP:ssä. IBD Cyclingin riveihin kaudelle 2017 Jussi tuli Palosen Antin peesissä, kun P-Unionin riveistä ei tuntunut saavan joukkuetta kasaan eliteluokkaan eikä 2. kategoriaan. 

Jussin mieleenpainuvin hetki tapahtui Willimies korttelissa vuonna 2016, kun pyörä kulki huomattavasti kovempaa kuin oli veikannut. Kisassa oli mukana ylivoimainen kolmikko TWD-Länkeniltä, mutta Jussi pysyi omaksi yllätyksekseen kisan kolmannessa porukassa hyvien ajolinjojen ja rohkeuden turvin. Kortteliajo näyttää tuon kisan perusteella olevan yksi Jussin vahvuuksista.

Kaudelle 2017 Jussin tavoitteena on olla aktiivinen joukkuekuski ja pitää huolta siitä, että jos ei itse ole tuloslistan kärkipäässä niin sitten joku vahvempi IBD Cyclingin kuski.