Niki Birling

Maantiekisojen kauhukakaran tittelin kanssakilpailijoiltaan saanut Niki Birling (s. 1984) tunnetaan aktiivisesta ajotyylistään ja siitä, ettei yritystä ainakaan ikinä puutu. Kisoissa Niki on aina pyrkimässä mukaan hatkaan – olipa kyse sitten ensimmäisellä kilometrillä lähteneestä tuhoon tuomitusta ”nauruhatkasta” tai kilpailun voittavasta irtiotosta. Vahvimmillaan Niki on kuitenkin pitkissä ylämäissä.

Pyöräilyn pariin Niki lähti isänsä esimerkin kautta keväällä 2011 saatuaan joululahjaksi ensimmäisen cyclocrossarinsa. Jo juhannuksena Niki hankki myös maantiepyörän, jonka myötä HePon lenkit alkoivat maistua entistä enemmän. Hepoilu kasvattivat kuntoa ja kilpailuviettiä siinä määrin, että kisaamaan piti päästä keväällä 2013. Kypsymisestä kilpakuskiksi on kiittäminen myös Janne Lehden ja CCH-kuskien jokaviikonloppuisia ”kevyesti kilpailuhenkisiä” yhteislenkkejä.

Ensimmäinen kilpailukausi kilpasarjassa oli onnistunut alkaen heti viiden palkintopallisijoituksen putkesta. Porvoon ajot jäivät Nikin viimeiseksi kisaksi kilpasarjassa ennen siirtymistä eliteluokkaan, ja niin Niki ajoi heti ensimmäisenä kisakautenaan SM-kisoissa maan huippujen rinnalla pääjoukossa maaliin. Muistona tuosta kaudesta on kilpasarjan cup-voittopokaali. Kauden 2017 parasta antia oli viides sija Porvoon ajoissa ja yhdeksäs sija SM-aika-ajossa. Pienemmissä kisoista tuli myös voittoja.

Kaudella 2018 Niki aikoo yhteislähtöjen lisäksi panostaa myös aika-ajossa kilpailemiseen. Uusi Giant Trinitity Advanced Pro on viritetty virtaviivaiseksi, katsotaan onnistuuko sijoituksen parannus kesäkuun lopun SM-aika-ajossa. Aika-ajokyvyn parantamisella Niki pyrkii myös kehittämään ratkaisukykyään yhteislähtökisoissa Hollannin kaiman Niki Terpstran voittojen innoittamana.