Hanna Joronen

Hanna Joronen (s. 1991) on 27-vuotias, taustaltaan kaikkien lajien kuntokestävyysurheilija. Ensimmäinen tavoite vuoden 2011 Finlandiahiihdossa oli maaliviivan ylittäminen – ajalla ei ollut niin väliä. Vuosi vuodelta tavoitteet ovat nousseet ja onnistumisten kautta tavoite on viime aikoina ollut kuntotapahtumissa top-5 sijoitus. 

Pitkään Hanna luuli olevansa pääasiassa hiihtäjä. Maantiepyörän hän osti keskikesällä 2014, koska juoksu ei enää tuntunut jaloissa hyvältä ja rullasuksetkaan eivät jarruttomina tuntuneet omilta. Sillä tiellä Hanna nyt sitten on. Hiihto kulkee edelleen mukana harjoittelussa, mutta kyllä Hanna nyt jo uskaltaa myöntää pyöräilyn vieneen mennessään. Monen sattuman seurauksena hän löysi tiensä IBD Cyclingin naisten tiimiin ja ajaa kesällä 2018 toista kauttaan kilpaa. 

Iso kipinä kilpailemiseen alkoi vuoden 2015 Tour de Helsingissä, kun Hanna sijoittui kuntosarjassa toiseksi päihittäen loppuajoissa myös kilpasarjalaisia. Reissusta jäi mieleen monet läheltä piti -tilanteet, mutta myös se, miten hieno tunne oli ”kisata” viimeisellä kympillä hampaat irvessä kaikista mahdollisista sijoituksista. Vielä kesän 2016 Hanna kypsytteli ajatusta kilpailemisesta päässään, kävi ajamassa Puruveden ympäriajot, voitti kuntosarjan, ja saatuaan tilaisuuden päästä IBD:n naisten tiimiin kaudelle 2017 ei hän enää voinut jättää käyttämättä sitä hyväksi. Kisahuurut ovat koukuttaneet lajiin lopullisesti ja kilpaileminen kasvattanut luonteenlujuutta myös muutenkin elämässä. Tälle kaudelle Hannan tavoitteena on nostaa omaa tasoaan lähemmäs kärkeä ja kehittää taktista osaamista.