Conny Karlsson

Connyn perussairaus on colitis ulcerosa, eli haavainen paksusuolen tulehdus. Diagnoosi tehtiin syksyllä 2003, kun hän joutui sairaalaan kovien vatsakipujen takia. Oireilua oli jatkunut jo pitkään, mutta syitä niihin ei oltu etsitty aiemmin. Tutkimuksista selvisi, että vatsakivut johtuivatkin tulehduksellisesta sappitiesairaudesta (primaarinen sklerosoiva kolangiitti), joka on yleensä liitännäissairaus Colitis Ulcerosaan. Colitis Ulcerosa on vuonna 2007 hoidettu leikkauksella, ja Connylla on siitä lähtien ollut ohutsuoliavanne.

Conny on harrastanut yleisurheilua ja kuulantyöntöä koko ikänsä. Ammatikseen hän urheili vuodesta 2001 aina uran loppumiseen 2007 asti. Parhaat saavutukset juniorina oli 19-vuotiaiden maailmanmestaruuskisojen 6 sija vuonna 1994 ja 22-vuotiaiden euroopanmestaruus vuonna 1997. Aikuisena hän osallistui kahteen MM-kisaan ja kahteen EM-kisaan ulkoradoilla, sekä hallissa kolmeen EM-kisaan.

Parhaat saavutukset olivat MM-kisoissa 7 sija vuonna 2001 ennätystuloksella 20,78, ja halli-EM-kisoissa 6 sija vuonna 2007. Tämä kisa jäikin hänen viimeiseksi aktiiviuralla. Jälkeenpäin Conny on huvin vuoksi osallistunut muutamaan kuulakisaan.

Yleisurheilun lisäksi Conny on harrastanut mm salibandya, ja aktiiviuran jälkeen pelannut kutos- ja vitosdivisioonassa sarjapelejä. Nuoruusvuosilta tuttu laji, hiihto, on myös aktiiviuran jälkeen tullut mukaan harrastuksiin, tuloksena neljä kertaa hiihdetty Ruotsin Vasaloppet.

Conny työskentelee IT-alalla ja perheeseen kuuluu avovaimo ja kolme lasta.