Markus Hallberg

Markus Hallbergilla (s. 1980) diagnosoitiin Colitis Ulcerosa vuonna 1999. Hän on 36-vuotiaana harrastanut maantiepyöräilyä noin 10 vuotta, mutta on nyt ensimmäisen vuoden lisenssikuski.

Markus on kiertänyt useita kertoja Tour de Helsingin ja Giro d’Espoon kaltaisia kuntoajoja ulkomaita myöden. Kovin tähän mennessä ajetuista kisoista on kuitenkin ollut Lounais-Englannissa järjestetty 100 mailin Exmoor Beast -pyöräily, joka on nimensä veroinen, todellinen hirviö.

Mieleenpainuvin hetki pyöräilyn parissa Markukselle on ollut ensimmäisen Strava KOMin valloitus Gironassa Espanjassa kesällä 2016. Tuolloin taakse jäi muun muassa englantilainen kilpapyöräilijäkaveri, joka oli useita päiviä vaatinut lähtemään viivalle kyseisessä mäessä. Leikkimielistä kisaa seurasi useiden tuntien mykkäkoulu. Se naurattaa jälkeenpäin.

Markus harrastaa pyöräilyn lisäksi urheilua monipuolisesti palloilulajeista pilatekseen. Päivätyönsä ohessa hän pyörittää omaa urheiluhierontaklinikkaa. Aktiivisesti penkkiurheiluakin harrastava Markus nimeää suurimmaksi pyöräilyidolikseen belgialaisen Greg van Avermaetin, jolta ei taistelutahto lopu koskaan.

Kaudelle 2017 Markus asettaa tavoitteekseen kisoissa maaliin pääsyn. Mieluiten ensimmäisten joukossa. Ja tietenkin IBD-tietoisuuden lisääminen!