Toiminta

IBD Cyclingin toiminta kattaa lähes jokaisen pyöräilyn muodon. Alta löydät tietoa seuramme toiminnasta ja kuskeista sekä pyöräilyn eri alalajeista.

MTB

Seurassamme on paljon aktiivisia kuskeja, jotka ajavat pääsääntöisesti maaston puolella. Suosittuja lajeja ovat esimerkiksi XCO ja MTBO eli pyöräsuunnistus.

Maantie

Maantiepyöräily on seuramme päälaji. Maantiellä ajaa paljon eritasoisia kuskeja elite-tasolta aloittelijoihin – ja siltä väliltä. Moni kilpailee myös aika-ajossa, cyclocrossissa ja/tai gravelissa.

Triathlon

Triathlon on lajina hyvin aktiivinen seurassamme, vaikka harvoin saakin sen ansaitsemaa huomiota. Moni triathlonisti kilpailee myös maantiellä ja etenkin aika-ajossa.

Seuramme toiminta

IBD Cycling perustettiin vuonna 2014 pyöräilyseuraksi lisäämään tietoutta tulehduksellisista suolistosairauksista. Jääkiekkoilija Teemu Ramstedt oli saanut tuon vuoden alussa diagnoosin haavaisesta paksusuolentulehduksesta, ja IBD Cycling perustettiin marraskuussa.

Ramstedt toimi seuran puheenjohtajana sen perustamisesta aina kevääseen 2022, jolloin tehtävän otti hoitaakseen Simo Kauppila. Ramstedt on pitkän puheenjohtajakautensa jälkeenkin toiminut seurassa aktiivisesti muun muassa naisten elitejoukkueen joukkueenjohtajana.

IBD Cycling on ollut perustamisestaan saakka näkyvä tiimi maantiepyöräilyn korkeimmalla kilpatasolla Suomessa. Menestystä ovat viime vuosina niittäneet miehissä etenkin Anders Bäckman ja naisissa Hanna Joronen. Bäckman voitti seuran väreissä SM-kultaa sekä vuonna 2018 että vuonna 2022. Vuonna 2021 Bäckman ja Joronen voittivat kumpikin tahoillaan Skoda Cupin kokonaiskilpailun maantiellä.

Bäckmanin ja Jorosen lisäksi myös monet muut IBD Cyclingin kilpailijat ovat saavuttaneet lukuisia voittoja vuosien varrella. Esimerkiksi IBD Cyclingia kotimaan kilpailuissa vuosina 2019–2022 edustanut Joonas Henttala voitti maantien SM-kultaa seuran kotikisoissa Vantaalla 2021. Viime vuosina seura on laajentanut toimintaansa maantiepyöräilystä ja triathlonista myös maastopyöräilyyn ja pyöräsuunnistukseen. IBD Cyclingin kuskeja voi nähdä seuran ajoasussa myös erilaisissa kuntoajoissa ja pyöräilytapahtumissa.

Bongasitko kuskin? IBD Cyclingin seura-asu vuosina 2020–2023 on näyttänyt tällaiselta.