Ulla Affolter

Pienestä pitäen Ulla Affolter (s. 1971) on harrastanut kestävyysurheilua. Päälaji oli 24-vuotiaaksi asti hiihto, jossa Ulla kilpaili kansallisella tasolla aina SM-kisoja myöten. Myös yleisurheilu oli pitkään harrastuksena. Niin kestävyysjuoksu kuin pituushyppy, keihäänheitto tai aitajuoksukin luonnistuivat häneltä. Hiihtouran aikana tuli treenimielessä myös maastopyöräiltyä ja pyöräily onkin aina ollut lähellä Ullan sydäntä.

Todellinen pyöräilykipinä syttyi vasta vuonna 2013 ystävien kautta. Jo hyvin nopeasti hän osallistui muutamiin kuntoajoihin kuten Giro d´Espoon ajoon sekä Tour de Helsinkiin. Kilpailu- ja oman kunnon haastamisviettiä kun on aina ollut. Kuntoajoissa Ulla tutustui Team Rynkebyhyn ja päätti hakea mukaan, koska hyväntekeväisyys ja pyöräily kiinnostivat. Ulla valittiin Espoon joukkueeseen ja keltapaitojen kanssa vierähti kaksi hienoa vuotta keräten rahaa syöpään sairastuneille lapsille ja nuorille. Heinäkuiset Rynkebyn pyörämatkat Helsingistä Pariisiin ovat hänelle yhdet hienoimmista kokemuksista tähänastisessa elämässä.

Vuonna 2016 Ulla innostui ystävän yllyttämänä viivalle pyöräkisoihin. Uudenmaan Pyöräilijät valikoitui edustusseuraksi. Siellä ystävä Klaus (Klasu) Nummela opasti pyöräilyn saloihin. Ensimmäinen startti oli Lattomeriajoissa Cat 3 -lähdössä. Vaikka rapa lensi ja kylmä oli, kisakipinä oli syttynyt. Cat 3 -starttien jälkeen Ulla uskaltautui SM-kisoihin Kakskertaan kokeilemaan naisten kyytiä. Sen jälkeen hän on kisaillut naisten eliteluokassa. Viime kauden parhaaksi saavutuksekseen Ulla mainitsee ISM Mäntsälän, jossa hän otti hopeaa N40-sarjassa.

Kauden 2017 Ulla kilpailee IBD Cyclingin naisten ryhmässä. Uusi tiimi tuo taas uutta ulottovuutta ajamiseen. Ullan tavoitteena on ajaa ehjä kausi ja pysyä nuorten mukana kyydissä sekä innostaa nuoria naisia mukaan tähän hienoon lajiin.