Joonas Henttala siirtyy IBD Cyclingiin

Ammattilaispyöräilijä Joonas Henttala edustaa jatkossa IBD Cyclingia kaikissa Suomen pyöräilykilpailuissaan.

Suomen tällä hetkellä ainoa maantiepyöräilyn miesammattilainen Joonas ”Joppe” Henttala, 27, edustaa Professional Continental ammattilaistasolla yhdysvaltalaista Team Novo Nordisk -tallia. Suomessa kilpaillessaan hän edustaa jatkossa IBD Cyclingia. Henttala siirtyy seuraan kasvattajaseurastaan Porvoon Akilleksesta.

– Olen seurannut IBD Cyclingin tekemistä ja seurasta on paistanut läpi todella hyvä yhteishenki sekä organisoitu toiminta kilpailuissa että niiden ulkopuolella. Haluan olla osa tuota yhteisöä ja antaa oman panokseni seuran kehittämisessä.

– Asun nykyään Vantaalla Suomessa ollessani, joten IBD Cycling vantaalaisena seurana sopii maantieteellisestikin hyvin, kun pääsen harjoittelemaan tiimin kanssa useasti kotimaan kilpailuiden lisäksi, Henttala toteaa.

IBD Cyclingin yhtenä tarkoituksena on lisätä tietoisuutta tulehduksellisista suolistosairauksista. Henttalan ammattilaistallin kaikki ajajat sairastavat ykköstyypin diabetesta, joten sairauksien esille tuominen on ”Jopelle” tuttua.

– Ykköstyypin diabeteksen lisäksi minulla on nuorena todettu myös IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä. Suoliston ongelmat ovat minullekin tuttuja vaikka IBD:tä ei minulla ole. Olen mielelläni viemässä eteenpäin sanomaa ylipäätään siitä, että sairastavanakin on mahdollista urheilla ja liikkua, Henttala kertoo.

Seuran puheenjohtaja Teemu Ramstedt on erittäin innoissaan Henttalan siirtymisestä seuraan.

– Jopen kiinnostus IBD Cyclingia kohtaan kertoo siitä, että olemme onnistuneet tekemään monia asioita oikein. Tämä on samalla meille myös hieno mahdollisuus kehittää tekemistämme pitkäjänteisesti yhä ammattimaisempaan suuntaan. Näen, että pystymme auttamaan myös Joppea hänen urallaan. Uskon, että miehen parhaat vuodet pyöräilijänä ovat vielä edessäpäin, Ramstedt viestittää.

Otsikkokuva: Jari Birling