IBD Cycling on lähes kaksi vuotta vanha pyöräilyseura ja sen tarkoituksena on levittää tietoutta tulehduksellisista suolistosairauksista. Sairastavia on Suomessa jo noin 45 000 ja luku kasvaa koko ajan. Yksi tavoitteistamme on ollut kannustaa ihmisiä lääkäriin, jotta sairautta voitaisiin hoitaa.

Suomessa on väkilukuun suhteutettuna eniten sairastavia koko maailmassa. Nuutin tarina on ollut seurallemme yksi suurista onnistumisista ja niitä haluamme lisää myös tulevaisuudessa. Lue Nuutin tarina täältä. Seuramme haluaa sairauksien lisäksi myös tuoda liikunnallisia elämäntapoja esille pyöräilyn kautta.

Pyöräily on kilpailumuotona Suomessa kasvava ja saanut varsinkin viime aikoina lisää palstatilaa Lotta Lepistön hienojen saavutusten ansiosta. Seuramme saa ensi vuodelle myös naistiimin ja mukanamme on paluun pyöräilyyn tekevä Mira Kasslin.

IBD Cyclingin tavoitteet:

•      Tuoda tulehdukselliset suolistosairaudet tutuksi uudelle kohderyhmälle

•      Tarjota vertaistukea ja tietoa sairaudesta sairastuneille ja heidän läheisilleen

•      Houkutella lisää harrastajia liikunnan ja erityisesti pyöräilyn pariin

•      Kannustaa ihmisiä pitämään huolta itsestään ja huolehtimaan erityisesti vatsan hyvinvoinnista (kynnys mennä lääkäriin on suuri häpeän takia)

Mikäli yrityksesi haluaa olla mukana terveiden elämäntapojen esiin nostamisessa osittain kilpaurheilunkin kautta on siihen nyt hieno mahdollisuus IBD Cyclingin kumppanina.

Monet tunnetut suolistosairauksia sairastavat urheilijat esim. entinen kuulantyöntäjä Conny Karlsson ja jääkiekkoilijat Jesse Saarinen, Jari Sailio, Ville Uusitalo ovat mukana projektissamme eri tavoilla. Viime vuonna IBD-viikon aikana myös entiset jääkiekkoilijat Raimo Helminen ja Esa Keskinen antoivat kasvonsa sairaudelle ja kertoivat omista kokemuksistaan avoimesti. Seuramme tekee läheistä yhteistyötä myös Crohn Ja Colitis Ry:n kanssa.

Toimintamme tarkoitus on kasvaa entisestään jo kahden vuoden menestyksekkään tekemisen jälkeen. Yllä olevassa kuvassa Alexander Stubb edustaa seuraamme Iitistä Kalevan kierroksen pyöräilyosuudella.

Seuramme haluaa korostaa, että myös suolistosairauksia sairastava voi urheilla ja elää normaalia elämää. Toimin itse esikuvana monelle juuri tämän takia.

Tule meidän matkaamme!

Lisätietoja löytyy seurastamme löytyy nettisivuiltamme ja somekanavistamme

•      Kotisivu: www.ibdcycling.fi

•      Facebook: www.facebook.com/ibdcycling

•      Twitter @ibdcycling

•      Instagram @ibdcycling

 

Jos kiinnostuit yhteistyöstä niin ota yhteyttä minuun.

Teemu Ramstedt

IBD Cycling pj

teemu.ramstedt@ibdcycling.fi