IBD Cyclingin hallituksen puheenjohtajan tervehdys

Käsillämme on IBD Cyclingin kolmas täysi toimintakausi.
Olemme tehneet seurassa määrätietoisesti töitä IBD-sairauksien näkyvyyden ja tietoisuuden lisäämiseksi sekä kehittäneet normaalia pyöräilyseuran toimintaamme. Meillä on seurassa jäseniä tällä hetkellä n.70. IBD-sairastavia jäseniä meillä on jo toistakymmentä. Moni tunnettu urheilija on antanut meidän kautta kasvonsa suolistosairauksille. Kiitos siitä heille kaikille!
IBD-sairastavia on Suomessa jo n.45 000 ja olemme maailman kärkeä sairastavien määrässä kun luku suhteutetaan väkilukuun.
Olemme lähellä kansantaudin luokitusta joten asiasta on todella tärkeätä puhua koska asia koskettaa yhä useampaa.
Meille tärkeätä onkin saattaa mahdollisimman monia sairastavia vertaistuen piiriin ja rohkaisemaan ihmisiä puhumaan sairaudestaan läheisille ja miksei vaikka julkisestikin. Vain puhumalla ympärillä olevat ihmiset voivat ymmärtää sairastavaa ja hänen haasteitaan. Jollakin haasteet voivat olla suuriakin, toisella pienempiä mutta kaikilla IBD-sairastavilla ne haasteet ovat kuitenkin olemassa.
Olemme tehneet seuran perustamisesta alkaen nyt reilut kaksi vuotta menestyksekästä yhteistyötä Crohn ja Colitis ry:n kanssa. Toivomme mahdollisimman monen sairastavan liittyvän IBD-sairastavien yhdistyksen jäseneksi. Yhdistämällä sairastavien voimat saamme asiaamme parhaiten eteenpäin. Crohn ja Colitis ry:n nettisivut löydät osoitteesta: ibd.fi
Olemme kolmannelle toimintavuodelle saaneet vahvistettua myös pyöräilytoimintaamme. Seurassamme on tällä hetkellä jo n.30 lisenssikuskia. Ryhminä toimii Miesten elite ja Cat2 ryhmät sekä Naisten elite. Ryhmillä on kovia kilpaurheilullisia tavoitteita mutta seurassamme on silti tärkeintä rento tekeminen muistaen, että kyseessä on harrastus kaikille.
”Kesän” ensimmäiset kilpailutkin on jo käyty Ulvilassa ja Turussa. Toistaiseksi tuloksina on ollut vain neljänsiä sijoja mutta aktiivinen ajo joukkueena on ollut teemana alkukaudella ja varmasti podium paikkojakin vielä tulee myöhemmin kesällä.
Seurassamme on myös kuntoajajia jotka eivät halua kilpailla mutta ryhmässä ajaminen ja kuntoajot rauhallisemmalla vauhdilla kiinnostavat. Osallistummekin tänä vuonna ohjatusti edellisten vuosien tapaan toukokuussa Keravan Kevätpolkaisuun ja Giro d’Espooseen sekä elokuussa Helsingin Velotouriin. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään myös yhteislenkkejä kaikille jäsenillemme mutta viikoittaiset lenkit toimii parhaiten Hepon keskiviikkolenkeillä.
Tämän kevään päätapahtuma on maailman IBD-päivä 19.5 jolloin allekirjoittanut ajaa yhdessä muiden kanssa (henkilöt varmistuvat myöhemmin) Kampin edessä Narinkkatorilla pyörällä 24h. Siis koko 19.5 perjantai vuorokauden putkeen. Tervetuloa seuraamaan miten persaus kestää!
Seuramme jäseneksi voi liittyä kuka vain. Jäsenyys ei velvoita mihinkään ja liittyä voi myös kannattaakseen toimintaa mutta kaikilla jäsenillä on mahdollisuus olla toiminnassa myös aktiivisesti mukana niin halutessaan. Jäseneksi voit liittyä helposti oheisesta linkistä:
Toivon kaikille oikein hyvää ja terveyden täyteistä pyöräilykesää!
Laitetaan ketju kireälle mutta mieli leppoisaksi!

 

Teemu Ramstedt