Anders Bäckman

Anders Bäckman (s. 1985) on Sipoosta kotoisin oleva fysioterapiayrittäjä. Nykyisin hän asuu Espoossa avovaimonsa sekä vuonna 2016 syntyneen poikansa kanssa. Anders aloitti kilpapyöräilyn 12-vuotiaana ja on siitä lähtien viihtynyt lajin parissa. Vuosien varrella pyöräileminen on vähentynyt samaa tahtia kuin ne kuuluisat ruuhkavuodet ovat lähestyneet, mutta pyöräily on edelleen se ensimmäinen asia, johon vapaa-aikaa käytetään silloin kun sitä on.

Nuorempana tähtäin ja kunnianhimo olivat korkealla, mutta nykyisin pyöräily on ennen kaikkea tapa pitää hauskaa, huolehtia kunnosta ja nauttia liikkumisesta. Andersin mielestä paras tapa pitää hauskaa pyörän päällä on kisaaminen, ja täten aktiivinen kilpaileminen onkin jatkunut, vaikka henkilökohtaisia tavoitteita onkin pitänyt madaltaa aikaisemmasta. Onneksi pyöräily on joukkuelaji ja Andersin salainen ase menestykseen onkin teräksisessä kunnossa olevat joukkuekaverit.

Anders kuuluu myös IBD-sairastajien joukkoon saatuaan Colitis Ulcerosa -diagnoosin vuonna 2008. Hänestä on hienoa, että saa edustaa seuraa, joka lisää tietoisuutta sairaudesta ja inspiroi muitakin sairastavia aktiiviseen elämäntapaan.