IBD Cycling ajaa 24 tuntia pyörällä Maailman IBD-päivänä

Perjantaina 19.5.2017 IBD Cycling kampanjoi pyöräilemällä wattbikeilla 24 tuntia Kampin Narinkkatorilla. Tapahtuma alkaa 18.5 ja 19.5 välisenä keskiyönä klo. 00.00 ja kestää seuraavaan vuorokauden vaihtumiseen. Tapahtumaan osallistuu IBD Cycling ry:n pyöräilijöitä sekä muita tempausta tärkeänä pitäviä. IBD Cyclingin puheenjohtaja Teemu Ramstedt polkee koko vuorokauden. Mukana erilaisissa viestijoukkueissa ovat mm. Mikko Peltola, Alexander Stubb ja Brother Christmas.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin tulehduksellisia suolistosairauksia vuosittain vietettävässä Maailman IBD-päivässä. Suomessa on jo 46 000 IBD-sairastavaa. Uusia Crohnin taudin ja colitis ulcerosan eli haavaisen paksusuolentulehduksen diagnooseja tehdään vuosittain Suomessa yli 2000.

IBD:tä sairastavien potilasyhdistys Crohn ja Colitis ry järjestää tapahtuman Helsingissä klo 17.00 eteenpäin Ravintola Dubrovnik Eerikinkatu 11. Luennoimassa ovat mm. Taru Valkeapää ja Outi Abrahamsson.

Maailman IBD-päivä näkyy sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #maailmanibdpäivä , #ibdfi , #näkymätönsairaus ja #ibdcycling.